9.5.2011

New York osa 4

Jos matkustat New Yorkiin on lähes rikollista jättää väliin mahdollisuus nauttia Broadwayn upeista musikaaleista. TKTS -alennuslipunmyynti kioskit ovat piellä budjetilla matkaajan pelastus sillä liput maksavat mansikoita. Huom! näistä kioskeista voi ostaa lippuja ainoastaan saman päivän näytöksiin, mutta alennukset voivat olla jopa 50%!.
South Street Seaport satama, jonka läheisyydessä TKTS kioski sijaitsee.

Tunnetuin TKTS -kioski sijaitsee keskellä Times Squarea, mutta  siellä jonot ovat naurettavan pitkät ja kun lopulta pääset luukulle asti, saattavat liput haluamaasi näytökseen olla lopussa. Me suuntasimme lippujen metsästysreissulle South Street Seaportin luukulle, joka sijaitsee lähellä Wall Streetia. Edellämme oli yksi ainoa ihminen (!!) ja saimme parissa minuutissa haluamamme liput Mamma Mia -musikaaliin. Illalla kävellessämme hotellille ABBA musikaalin jälkeen, viihdytimme new yorkilaisia tarjoamalla live-esityksen parhaista kappaleista.

Mamma Mia, here I go again, my, my how can I resist you...


Upeimman maiseman New Yorkin ylitse saa aivan varmasti Rockefeller tornin huipulta. Top Of The Rock vierailu keventää kukkaroa 15 dollaria. Upea hissimatka huipulle saa korvat poksumaan inhottavasti, mutta sitä ei muista, kun jää ihailemaan hissin kattoon heijastettua videota tornin historiasta. Huipulla todellakin tuulee ja näkölat ovat mahtavat. Toisella puolella avautuu näkymä Central Parkiin ja toisella puolella sinua tervehtii mm. Empire State building koko komeudessaan.
Matkan hauskin yllätys oli se, että saimme kuljetuksen takaisin JFK:n kentälle limusiinilla. Kun kävimme viimeisenä päivänä noutamassa hotellin tavarasäilytyksestä matkalaukkumme, tippasin portieeria ja kysyin mistä kannattaisi napata taksi lentokentälle. Mies kertoi, että voisimme saada käyttöömme hotellin auton. Kun epäilin hinnan olevan korkeampi kuin taksilla, hän totesi sen olevan vakio 50 $, joka on yleinen taksa JFK:n ja Cityn välillä. Kannoimme matkalaukut kadulle ja huomasin kadun varteen pysäköidyn valkoisen limusiinin. Vasta kun portieeri alkoi pakata matkalaukkujamme autoon, tajusimme sen oikeasti olevan kyytimme. Portieeri näytti nauttivan suuresti ällistyksestämme kun kipusimme päät pyörällä autoon.

Näinhän me tosin aina matkustetaan...
New York on upea kaupunki, jossa haluan ehdottomasti käydä toistekin. Kaupunki, joka ei koskaan nuku jätti tämän matkaajan vielä nälkäiseksi.

4 kommenttia:

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Vautsi, hienot kyydit :) Itse olen matkannut JFK:lle tunnin jos toisenkin metrokyydillä ;-)

Hienot näkymät ESBille tuolta Rockefelleristä! Itse ei tuolla ole tullut käytyä vaan puolestaan jonotettua tuntikausia tuonne ESBiin. Pitää ensi kerralla testata myös tuo toinen torni.

Marja kirjoitti...

Saatiin tutulta vinkki-vitonen, että ei kannata jonottaa ESB:hen, jossa olin ilmoittanut haluavani vierailla. Tuonne Rockefellerin torniin vaan ostettiin liput ja suurinpiirtein kävelitiin suoraan hissiin ilman jonotusta. Suosittelen lämpimästi seuraavalle reissullesi :).

bubble kirjoitti...

Mullakin oli muutamakin vinkki siitä, että kantsii mennä Rockefellerin katolle eikä Empiren. No me mentiin kuitenki jälkimmäiseen, ei jouduttu ees jonottamaan ja sieltä näki Chryslerinkin :) Muistaakseni se jää piiloon Rockefellerin katolta, mut en nyt oo ihan varma (saattoi olla joku toinenkin rakennus, oon tosi hyvä arkkitehti ku meen noissa ihan sekasin :P).

Mä hankin musikaalilipun etukäteen, koska en halunnu jättää mitään sattuman varaan. Kaverit sit kumminki sai samaan näytökseen liput siitä Times Squaren luukulta. Mut ihan sama, emmä siitä niin paljoa enempää maksanu :)

Ihana, ihana kaupunki <3

Marja kirjoitti...

Jeps, kyllä on niin, että Chrystler building jää toisen rakennuksen taakse Rockin katolta katsottaessa, mutta itseäni kiinnosti enemmän tuo ESB :). Kyllä, ihana ihana kaupunki tosiaan :)!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews