30.5.2011

Movie Monday #1 Musikaali

Movie Monday on bloggareiden elokuva-aiheinen haasteblogi, joka tarjoaa joka viikko kutkuttavan elokuva-aiheisen haasteen kaikille halukkaille. Ensimmäisen haasteen aiheena ovat musikaalit. Ihanaa, rakastan musikaaleja! Päätin käsitellä aihetta valitsemalla muutamia lempi musikaalikohtauksiani.


Mouline Rouge - Come what may

Mouline Rogue tarjoaa katsojalle upeita kappaleita ja vaikka Ewan McGregor tai Nicole Kidman eivät ole ammattimuusikkoja, heidän eläytymisensä korvaa tämän pienen puutteen. Elokuva kertoo kauniista kurtisaani Satinesta ja tähän rakastuvasta köyhästä runoilija Christianista. Näiden kahden rakkaustarina on sydäntäsärkevä ja upeat sovitukset tutuista musiikkikappaleista täydentävät tarinaa. Valitsemani kohtaus sijoittuu elokuvan loppupuolelle, kun Satin valitsee rakastamansa Christianin rikkaan kosijan sijasta. Tässä kohtaus (ranskankielisellä tekstityksellä).Annie Get Your Gun -
Anything you can do

Annie Mestariampuja -musikaali perustuu löyhästi (erittäin löyhästi) Wild Bill Hickokin lännen shown tähtenä esiintyneen Annie Oakley elämään. Elokuvassa Annien (Betty Hutton) ja Frankin (Howard Keel) välinen suhde on paljon räjähtävämpi, kuin todellisessa elämässä.

Anniesta on tullut elokuvan aikana juhlittu ampujamestari ja se korpeaa macho-mies Frankia. Kumpikaan ei suostu myöntämään omia virheitään tai myöntämään toistensa paremmuutta. Tämä kulminoituu  Anything you can do -musiikkikohtauksessa.
West Side Story - America

Tästä musikaaliklassikosta oli vaikeata valita lempikappalettani, mutta lopulta suosikikseni valikoitui puertorikolaisnuorten laulama America, jossa ihannoidaan ja kritisoidaan Amerikan ihmemaata.
Tässä kohtaus.

My Fair Lady  - I've Grown Accustomed to Her Face

Vaikka Audrey Hepburn ei laulanutkaan elokuvassa omia kappaleitaan (yhtä lukuunottamatta), niin Rex Harrison lauloi, tai pikemminkin puhui. Kohtaus sijoittuu elokuvan loppupuolelle kun Eliza, jonka professori Higgins on kouluttanut sivistyneeksi leidiksi, kieltäytyy palaamasta tämän luokse. Tässä kohtauksessa Higgins koettaa selvittää itselleen tunteitaan Elizaa kohtaan.2 kommenttia:

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Moulin Rouge on kyllä kaunis elokuva. Minä olen aina ollut vähän huono musikaalien suhteen ja oikeastaan ehkä vasta nyt alkanut lämmetä niille, mutta MR kolahti kyllä heti. Kidman ja McGregor laulavatkin niin kauniisti :)

Anonyymi kirjoitti...

Moulin Rouge on katsottu monesti...ja itketty yhtä monta kertaa! WSS on klassikko, mahtavat musiikit ja koreografiat, teki pieneen katsojaan vaikutuksen aikoinaan ;O)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews