20.5.2011

Arvostelussa: Pirates of the Caribbean: Vierailla Vesillä (2011)

Ihan oikeasti. Argh!


Neljännessä Pirates of the Caribbean elokuvassa Jack Sparrow (Johnny Depp), Barbossa (Geoffrey Rush) ja kapteeni Mustaparta (Ian McShane) ovat nuoruudenlähteen jäljillä, kukin omin motiivein varustettuna. Matkassa on mukana myös Sparrown entinen rakastettu Angelica (Penélope Cruz), jonka omat motiivit lähteen suhteen ovat hieman epäitsekkäämmät. Luvassa on zombeja, merenneitoja ja espanjan laivasto, mutta siitä huolimatta istuin penkissäni tylsistymässä koko elokuvan ajan.

Jack Sparrown viehätys alkaa hiipua ainakin omalla kohdallani, sillä enää ei Deppin prameileva piraatti irroittanut elokuvan aikana kuin parit naurut. Sparrow ei tosin ole elokuvan heikoin lenkki, vaan se kunnia menee sekavalle juonelle, tarpeettomille sivuhahmoille ja Deppin ja Cruzin väliltä puuttuvalle kemialle. Ja miksi mukaan oli pitänyt ympätä edellisistä elokuvista tuttu kapteeni Barbossa? Kuninkaan lipun alla seilaava, kesytetty entinen piraatti pilaa lempeät muistoni Mustan Helmen Kirouksessa olleesta kirotusta kapteenista.

Elokuvan kiinnostavin hahmo on ehdottomasti Ian McShanen kapteeni Mustaparta, joka pesee mennen tullen edellisten Karabian Piraatti -elokuvien pahikset. Elokuvan täysin-turha-hahmo -palkinto taas menee jaettuna  Sam Claflinin näyttelemälle Philip saarnaajalle ja Astrid Berges-Frisbeyn Syrena merenneidolle. Näiden kahden tarina oli elokuvasta täysin irtonainen ja ilmankin olisi pärjätty mainiosti.

Elokuvan 3D "kokemus" on aivan turha. Suurin osa elokuvasta tapahtuu hämyssä, joten tummien lasien takaa on erittäin vaikeaa seurata elokuvan tapahtumia. Muutamaa miekanheiluttelu -kohtausta lukuunottamatta en näe sille mitään meriittiä.

Ian McShane on bad-ass kapteeni Mustaparta a.k.a. Blackbeard

Pettymys? Kyllä. Yllätys? Ei. Mustan Helmen Kirouksen aikaan Jack Sparrown hulluus oli virkistävää. Nyt se on jo kulunut vitsi joka naurattaa vain harvoin. Sarjan seuraavat kaksi elokuvaa olivat aivan tarpeettomat, niin kuin mielestäni tämäkin tekele.  Huhut puhuvat jo viidennestä (ja kuudennesta) elokuvasta. Pitäisi kuitenkin osata lopettaa ajoissa.


1/2
Vuosi:2011
Ohjaus:Rob Marshall
Pääosissa:Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane


3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mua harmittaa niin paljon tämä 3D:n leviäminen kaikkialle ! Mun mielestä se ei oikeasti tuo elokuvalle yhtään mitään lisää : - S Ja silti kaikki tehdään nykyään jopa ykkösversiona 3Dksi.

MITÄ VIKAA on normaalissa elokuvassa? 3Dn pilaavat lasien epämukavuus, pitkä ihminen edessä eikä se mielestäni luo mitään uskomattomia visuaalia sfäärejä. Ainoa leffa josta diggasin 3Dnä oli Cave of forgotten dreams, koska siinä oli pointtia käyttää ko. teknologiaa.

bubble kirjoitti...

Muakin rasittaa 3D, vaikka tässä se ei häirinnyt niin paljoa kuin monissa muissa pätkissä. Paitsi ne lasit! Argh!

McShane oli mustakin parasta koko leffassa. Mulla oli kyllä melko alhaiset odotukset, joten sikäli viihdyin ihan hyvin, mutta tuskin tätä tulee toista kertaa koskaan katsottua.

p.s. Kivan raikas, uusi ilme! :)

Marja kirjoitti...

Anna ja bubble: juuri näin. Jos tuosta 3D teknologiasta edes saisi jotain erityistä lisää elokuvaan, mutta kun ei! Ystäväni sanoi Thorin katselun jälkeen, että 3D:stä sai sen irti, että tekstitys kellui tosi hienosti kuvan päällä ;). Tästä sitten kehdataan vielä rahastaa ylimääräistä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews