10.5.2011

Poirot

Brittiläiset osaavat tehdä laadukasta tv-draamaa. Yksi vanhoista suosikeistani on Agatha Christien belgialaisetsivä Hercule Poirotista kertova sarja, jota on tehty vuodesta 1989 lähtien, joskus useankin vuoden tauoilla ja silloinkin katsojaa ilahdutettiin vain muutamilla uusilla jaksoilla.
David Suchet on ainoa oikea Poirot
David Suchet on luultavasti useimpien mielestä se ainoa oikea Hercule Poirot, "maailman kuuluisin etsivä" ja on lähes mahdotonta kuvitella ketään muuta komeiden viiksien taakse. Ystävänsä kapteeni Hastingsin (Hugh Fraser), ylitarkastaja Jappin (Philip Jackson), sihteerinsä neiti Lemonin (Pauline Moran) ja myöhempinä vuosina kirjailija Ariadne Oliverin (Zoë Wanamaker) kanssa pieni belgialaisetsivä ratkoo rikoksia käyttäen tehokkaasti harmaita aivosolujaan.

Viime kuussa ITV, joka on sarjan tuottaja ilmoitti, että sen tekeminen lopetetaan. Vain kuusi Poirot tarina jää näin filmaamatta, näiden joukossa Esirippu, jossa Poirot tavattiin viimeistä kertaa. ITV ilmoitti sarjan lopettamisen syyksi säästötoimenpiteet. Poirot -sarjan tuotantokustannukset olivat tunnetusti korkeat ja David Suchet olikin aikoinaan ilmoittanut, ettei koskaan suostuisi kuvaamaan sarjaa, jos sen tuotannossa alettaisiin kitsastella. Jään ikävöimään pientä belgialaisetsivää, jonka viimeiseksi tarinaksi tällä näkymin jäi mainio Idän Pikajunan Arvoitus.

Onneksi tämä loistava sarja löytyy myös DVD -julkaisuna, joten sen ystäville on luvassa 65 -jakson verran belgialaisetsivän seikkailuita.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews