Trailer trash - Man of Steel

Tulossa teattereihin 26.6.

Arvostelussa - Croodit (2013)

Tube channel surfing

Bored Shorts Tv - Kid Snippets

Arvostelussa - Vieras / The Host (2013)

Elokuvavuosi 2013

Vuoden must see -lista alkaa täyttyä

29.11.2010

And the Oscar goes.. umm... hosts

Ensi vuoden Oscar -gaalan juontajiksi on valittu James Franco ja Anne Hathaway? Mielen... hmmm...kiintoinen valinta jo siksi, että Francon roolin elokuvassa 127 Hours on hehkutettu olevan Oscar -ehdokkuuden arvoinen. No ainakin tämä on täysin eri suuntaus mihin olen itse tottunut niinä vuosina, kun olen Oscar -gaaloja seurannut (Billy, Billy!!). Itse asiassa alan jo hieman innostua tästä parituksesta! Hathaway on sympaattinen ja Francon komedialliset kyvyt on jo nähty ainakin Pineapple Expressissä.

Extras, extras - Kaunotar ja Hirviö

Disneyn ihana Kaunotar ja Hirviö uudelleenjulkaistiin äskettäin DVD:nä ja Blue-rayna ja koska en jaksa odottaa Joulupukkia, kävin ostamassa DVD:n itselleni. Koska edellisestä katsomiskerrasta oli aikaa, osasin arvostaa elokuvaa toisella tavoin. Lapsena elokuvassa minuun vetosivat hauskat sivuhahmot, Lumiere, Könni ja Rouva Pannu ja olihan Belle kaunis ja laulut kivoja. Nyt pääsen paremmin elokuvan tarinaan sisään ja näin elokuvan enemmänkin Hirviön tarinana, samaistuen häneen enemmän, kuin "Disney prinsessa" Belleen.

Runsaat DVD ekstrat saavat minut aina vinkumaan innosta ja niitä löytyy kiitettävästi myös tältä kahden levyn Kaunotar ja Hirviö DVD:ltä.



Levy 1.
  Elokuvan lisäksi ensimmäiseltä levyltä löytyy kommenttiraita, jossa elokuvan ohjaajat, Kirk Wise ja Gary Trousdale, sekä tuottaja Don Hahn ja säveltäjä Alan Menken keskustelevat elokuvan tekemistä hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Levyllä on myös Sing-along -versio, joka tarkoittaa periaatteessa sitä, että kun hahmot alkavat laulaa, menee tekstitys päälle... hmmm. Esittelemme /Sneak Peek osion takaa löytyy mm. kuolauslistani, eli klippi tulevasta Leijonakuningas uudelleenjulkaisusta (ensi vuonna) ja Toy Story 3:sta (joululahjalistalla!)



Levy 2. Kulissien takana -osion takaa löytyy ihastuttava, lähes tunnin pituinen dokumentti Kaunotar ja Hirviö -elokuvan luomisesta. Myös Broadway musikaalin syntyhistoriaa käsitellään pintapuolisesti lyhyessä dokumentissa. Alan Menken, elokuvan säveltäjä käy lävitse musiikin luomisprosessia n. 20 minuutin pituisessa keskustelutuokiossa elokuvan tuottajan Don Hahnin ja agenttinsa Richard Kraftin kanssa. Bonuksista löytyy myös Celine Dionin ja Peabo Brysonin musiikkivideo ja Poistettuja kohtauksia joista löytyy tarinalle mm. vaihtoehtoinen alkuversio.

Lisäbonuksina levyltä löytyy lyhyitä katsauksia tiettyjen kohtausten animointiprosessista, musiikista ja muutama helppo peli perheen pienimmille. Ihastuttava osio on Tarina tarinan takana, jossa käydään lyhyesti lävitse Disneyn versiot Tuhkimosta, Leijona Kuninkaasta, Pocahontaksesta, Viidakkokirjasta, Prinsessa Ruususesta, Mulanista ja Notre Damen Kellonsoittajasta. Tämän jälkeen kerrotaan mihin nämä keromukset perustuvat. En tiennytkään, että alkuperäinen Prinsessa Ruusunen -satu ei päättynytkään satuhäihin.

Vaikka katsonkin elokuvat pääasiassa alkuperäisellä äänillä englanniksi, olen iloinen siitä, että DVD:llä on säilytetty alkuperäinen suomenkielinen ääniraita. Vieläkin itkettää Pieni Merenneito -elokuvan ääniraidan sörkkiminen. En ymmärrä mitä vikaa alkuperäisessä versiossa oli.

Arvostan sitä, että DVD:n julkaisijat näkevät vaivaa ja tuottavat vanhemmillekin elokuvilleen uutta kiinnostavaa materiaalia, ei pelkkää takakannen tekstitäytettä. Varsinkin dokumentti Kaunotar ja Hirviö -elokuvan taustasta ja sen työstöstä saa arvostamaan elokuvan vaatimaa työtä ja sen tekijöitä.

24.11.2010

Elämän tärkeimmät kysymykset

Kuinka puhua lapsille elämän tärkeimmistä asioista? This is how!

 

Tuo Yoda-vauva on maailman söpöin tuleva Tähtien Sota -fani ikinä!

23.11.2010

Arvostelussa: Singin' in the Rain (1952)

Laulavat Sadepisarat -elokuva ei ole ainoastaan ensimmäinen näkemäni musikaali, se on myös lempielokuvani, numero uno!

Don Lockwood (Gene Kelly) ja Lina Lamont (Jean Hagen) ovat 20 -luvun Hollywoodin kuumimmat elokuvatähdet, joita elokuvissa käyvä yleisö jumaloi. Tähtiparin imago saisi kolauksen, jos yleisö tietäisi ettei Don voi sietää naistähteään, joka  taas on vakuuttunut heidän oleva pari.

Samaan aikaan elokuvatuotanto on kokemassa suurta mullistusta äänielokuvan myötä. Myös Donin ja Linan studio päättää tuottaa seuraavan filminsä äänielokuvana. Matkassa on kuitenkin mutka, Lina! Naisen ääni on kuin viisivuotiaalla lapsella, seikka jota on tähän mennessä salailtu eikä Linan ole sallittu puhua missään julkisissa tilanteissa.


Don tapaa nuoren näyttelijänalun Kathy Seldenin (Debbie Reynolds) paetessaan yli-innokasta fanilaumaa. Alun kivisen kohtaamisen jälkeen pari rakastuu, mutta he joutuvat pitämään suhteen salassa, jotta Donin studion ylläpitämä illuusio Donin ja Linan suhteesta ei vahingoittuisi.



Uuden elokuvan tuotanto törmää ongelmiin, pääasiassa Linan ääneen, jolle kukaan ei mahda mitään. Elokuvan ennakkonäytös on katastrofi, kun elokuvan dramaattiset kohtaukset vesittyvät Linan ja teknisten ongelmien vuoksi. Donin paras ystävä Cosmo (Donald O'Connor) keksii nerokkaan idean dubata Linan ääni Kathyn äänellä ja muokata olemassa olevasta elokuvasta musikaali.

Kaikki sujuu hienosti, kunnes Donin ja Kathyn suhde paljastuu Linalle ja se että studio aikoo paljastaa  Kathyn olevan Linan roolihahmon todellinen ääni. Lina uhkaa haastaa studion oikeuteen, ajaen sen konkurssiin, jollei Kathyn roolia salata ja Lina vaatii myös Kathyn ääneen yksioikeuden. Studio ja Kathy joutuvat taipumaan isoimman tähtensä vaatimukseen, mutta Kathy vannoo ettei anna Donille anteeksi, koska mies ei puolustanut häntä.



Elokuvan ensi-ilta on yleisömenestys ja näytöksen jälkeen yleisö vaatii Linaa laulamaan. Paniikissa nainen vaatii Kathyä laulamaan esiripun takana, samalla kun Lina aukoo suutaan yleisön edessä. Ratkaisevalla hetkellä Don, Cosmo ja studion johtaja avaavat näyttämöverhot, paljastaen hysteerisesti nauravalle yleisölle Linan huijauksen. Kathy yrittää paeta paikalta, mutta Don pysäyttää tämän yleisön avustuksella ja vannoo (tietysti) tälle rakkauttaan. Happilyeveraftertheend!

Laulavat Sadepisarat -elokuva on ihana, hyvää tuulta uhkuva musikaali jonka tarkoituksena oli alunperin toimia showcasena. Elokuvassa oleva musiikki on MGM -studion vanhojen elokuvien kappaleita ja ainoastaan yksi kappale, O'Connorin laulama klassikko Make 'Em Laugh on kirjoitettu  tätä elokuvaa varten. Aivan varmasti muistetuin musikaalikohtaus IKINÄ on Gene Kellyn tanssi läpi sateen elokuvan nimikkokappaleen kohtauksessa. Movie gold!

★★1/2
Vuosi:1952
Ohjaus:Stanley Donen, Gene Kelly
Pääosissa:Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds


Sekalaasta

Nyt alkaa viikonlopun jälkeen päästä taas normaaliin yö/päivärytmiin ja täytyy ehdottomasti kiittää pikkujoulujemme ihania sponsoreita! Olo oli kuin lapsella jouluna, kun kävi lävitse kaikkia ihanuuksia, mitä oli lahjapusseistamme löytyi. Kiitos siis, Eero Kilpiäinen Oy, Koruharakka, Fazer, Paulig, KeuneNanso, Disney, Tigi ja Sandrew Metronome

Vielä vinkkaus muutamassa blogissa oleviin arvontoihin!
Kroonisesta suklaajoulukalenterin puutteesta kärsivät voivat osallistua sellaisen arvontaan tiski -blogissa. Myös Tiinan My movie Blog -blogissa on arvonta, jossa voi voittaa maailman sisäsiisteimmän pikkukoiran... niin siis koira ei ole oikea, mutta älyttömän söpö ja tuttu Due Date -elokuvasta :). Mikaelan blogissa taas on meneillään The Town -elokuvaan liittyvä kilpailu.

22.11.2010

Voihan viikonloppu!

Niih... sehän meni jo ohitse kovin nopeasti, mutta kaikkea mahdollista kivaa siihen mahtui. Lauantaina pääsin ilokseni (kun pääsin ensin alkupaniikkijännityksen ylitse) tapaamaan useita lukemieni blogien kirjoittajia, kun noin 30 lifestyle-, muoti- ja elokuvabloggaajaa kokoontui yhteen Alppilan Baaribaariin/ Raitabaariin viettämään pikkujoulua. Todella, TODELLA iso kiitos Bubblelle, Mikaelalle, Anzille, Päiville, Heidille ja kaikille muille järjestäjille jotka jääneet tästä listasta. Ilta oli ikimuistoinen! Hauskaa oli myös tavata Tiina, Jutta, Salka ja Sofia. Olisi ollut hauska jutella useammankin ihmisen kanssa, mutta kun Helsingin yleiset eivät jousta liikennöinnissä, edes tällaisen tapahtuman vuoksi.

18.11.2010

Arvostelussa: Harry Potter Ja Kuoleman Varjelukset osa 1 (2010)

Jo kirjana Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset erosi suuresti sarjan aiemmista teoksista. Harry (Daniel Radcliffe) ei enää palaa oikeana kotinaan pitämäänsä Tylypahkaan, eikä hänen tukenaan ole oppilaitoksen rehtoria, Dumbledoria tai muita opettajia. Pimeyden voimat ovat vallanneet taikaministeriön ja aikuistunut Harry joutuu pakenemaan henkensä edestä Ronin (Rupert Grint) ja Hermionen (Emma Watson) kanssa kuolonsyöjät kannoillaan. Dumbledore uskoi Harryn tehtäväksi löytää ja tuhota Voldemortin Hirnyrkit (Horcrux), joihin velho on piilottanut osan sielustaan, muutoin Voldemortia on mahdotonta tuhota.


 Tehtävä tuntuu lähes mahdottomalta, sillä Harry ei saanut Dumbledorilta ohjeita mitä tai missä Hirnyrkit ovat. Epätoivoinen tilanne hiertää ystävysten suhteita ja kun kolmikko viimein löytää yhden Hirnykeistä, Salazar Luihusen medaljongin, sen sisältämä Voldemortin sielun sirpale pyrkii vääristämään nuorten tunteita. Hirnyrkin vaikutuksille alteimman Ronin se saa näkemään Hermionen ja parhaan ystävänsä Harryn välillä jotain enemmän, kuin ystävyyttä. Elokuvassa vyörytetäänkin valkokankaalle todellinen hormonien pyörremyrsky ja tämä, elokuvassa olevan väkivallan lisäksi muistuttaa kirkkaasti, että kyseessä ei ole enää mikään lasten elokuva.

Tuskin mikään versio tästä elokuvasta tekisi kaikkia katsojia onnellisiksi. Itse olen, jos en nyt aivan hurmiossa, niin iloinen ohjaaja David Yatesin versiosta. Ensimmäinen osa onnistui mahduttamaan filmille yllättävän paljon kirjan tapahtumia, joskin verrattaessa kirjan verkkaisempaan tahtiin, tuntui että eteenpäin mentiin välillä hengästyttävällä tahdilla. Siskoni jäi kaipaamaan esimerkiksi Weasly -kaksosten Pottervahti -radio-ohjelmaa ja Oljo kotitontun ja taustatarinaa. Olen samaa mieltä, että joitakin asioita olisi voinut käsitellä laajemmin, mutta siinä tapauksessa olisi jotakin muuta jouduttu uhraamaan filmileikkurille. Aina ei voi saada kaikkea.



Vaikka tarina on synkkä, pimeyden voimien vallattua taikaministeriön ja ulottaessaan pelottavan valtansa kaikkien jästisyntyisten ylle, löytyy elokuvasta yllättävän paljon huumoria. Kun kolmikko livahtaa taikaministeriöön monijuomaliemen avulla naamioituina, on se yksi elokuvan hauskimmista episodeista.

Nyt yli parikymppinen kolmikko on kuin kotonaan omissa rooleissaan. Grint muistuttaa edelleen paikoin koiranpentua, mutta hänen komediallisia kykyjään ei voi kieltää ja Watson tuo Hermioneen suurempaa herkkyyttä kuin kirjan hahmossa. En edelleenkään usko, että Radcliffesta tulee seuraavaa Laurence Olivieria, mutta hänen kehittymistään ensimmäisen elokuvan tää-on-niin-mun paras koulunäytelmärooli-metodinäyttelemisestä täytyy kiittää.

Nyt mielessä on vain yksi ajatus. Seitsemän kuukautta osa kakkoseen!



★★
Vuosi:2010
Ohjaus:David Yates
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint


17.11.2010

Trailer trash - Cowboys & Aliens

Harrison Ford bad-assina? Me likey! Daniel Craig vielä bad-assimpana? Me likey even more!! Paljon ei tämä traileri vielä paljastanut Cowboys & Aliens -elokuvasta. Vain sen, että avaruusoliot tässä elokuvassa eivät ole tulleet rauha sydämessään.


Odotusarvo:
Yhdysvaltojen ensi-ilta: 29.7.2011
Suomen ensi-ilta: Ensi kesä

Trailer trash - Green Lantern

Green Lantern on minulle täysin vieras DC:n supersankari, mutta Ryan Reynolds näyttää täyttävän sankarin spandeksit ihan mukavasti. Ehkäpä tämä on tulevan kesän Iron Man. Reynolds kykenee Downey JR:n  tavoin yhdistämään draaman ja komedian elementit, vaikkei omaakaan aivan samaa charmia, joka tulee varmasti iän myötä.




Odotusarvo:
Eyhdysvaltojen ensi-ilta: 17.6.2011
Suomen ensi-ilta: Ensi kesä

Trailer trash - Red Riding Hood

Ok, gag reflex! Kun katsoin Red Riding Hood traileria, heti ensi sekunnista alkaen tuntui siltä, kuin olisin katsonut Twilight -elokuvan mainosta. Jopa trailerin musiikkivalinta tuntui komppavaan tätä mielikuvaa. Voi itku! Ei siten, että minulla olisi mitään (suuremmin) Twilight elokuvia vastaan, ja kirjatkin ahmin aikoinaan lävitse... mutta voi ITKU!



Odotusarvo:
Eyhdysvaltojen ensi-ilta: 11.3.2011
Suomen ensi-ilta: -

Oz, Oz, Oz again

En tiedä mitä Warner Bros. studion päälliköiden päässä oikein liikkuu, luultavasti vain dollarin kuvia, sillä nyt yhtiö haluaa uusintaversion Ihmemaa Ozista käyttäen alkuperäistä, vuoden 1939 -elokuvan käsikirjoitusta. Ohjaajaksi yhtiö on kosiskellut Rober Zemeckiä (Cast away, Monsteritalo).
Uusi Oz -elokuvahan on juuri se mitä yleisö on ilmeisesti kaivannut (?), sillä joka toinen yhtiö on päättänyt vastata tähän poltavaan tarpeeseen. Oh the insanity!

15.11.2010

Cowboys and Aliens

Niin sekolta kuin Jon Favreaun (Iron Man) uusin ohjaus kuulostaakin, olen alkanut lämpenemään sille, varsinkin, kun Daniel Craig kiinnitettiin elokuvan pääosaan. Eletään vuotta 1873 ja muistinsa menettänyt muukalainen saapuu takapajuiseen aavikkokaupunkiin, jonka asukkaat suhtautuvat muukalaiseen vähemmän lämpimästi. Kun kaupunki joutuu yllättäen avaruusolioiden hyökkäyksen kohteeksi, on mystinen muukalainen heidän ainoa toivonsa.

Jollei elokuvaan olisi kiinnitetty mukaan sellaisia tähtiä, kuin mm. Harrison Ford ja Sam Rockwell, olisin luultavasti ajatellut sen olevan vain joku helppoheikkinen Transformers nelonen.  Nyt odottelen jännityksellä ensi kesää, jolloin elokuva saadaan levitykseen.


13.11.2010

Red Riding Hood

Catherine Hardwicke, joka ohjasi ensimmäisen Twilight -elokuvan, jatkaa edelleen yliluonnollisen teiniromantiikan parissa. Red Riding Hood ottaa uuden näkökulman vanhaan Pikku Punahilkka -satuun ja elokuva kertoo keskiaikaisesta kylästä, jota vainoaa ihmissusi. Amanda Seyfried (Mamma Mia, Dear John ) näyttelee Valerieta (Punahilkka!), joka rakastuu perheensä vastustuksesta huolimatta orpoon puunhakkaajaan. Jaa'a ovatkohan vanhat kansansadut seuraava Hollywoodin kiinnostuksen kohde? Jotkuthan ovat jo huudelleet supersankarien kultakauden lähenevän loppuaan. Elokuva on tulossa levitykseen näillä näkymin ensi vuoden maaliskuussa.

    Entertainment Weekly -lehdessä ilmestynyt ensimmäinen kuva elokuvasta.

12.11.2010

Kauniiden ja Rohkeiden anatomia

Minä, kuten suuri osa suomalaisista, hurahdin 90 -luvun alussa amerikkalaiseen saippuasarjaan, Kauniisiin ja Rohkeisiin. Tämä suomalaisille täysin uusi televisiokonsepti, päivittäistä draamaa, romantiikkaa ja lisää draamaa tyhjensi kuulema aikoinaan kaikki ruokakaupatkin lähetyksen aikaan ja Brookeja ja Ridgejä alkoi ilmestyä myös lehtien ristiäisilmoituksiin.

Jossain vaiheessa innostus sarjaa kohtaan hiipui, olisiko ollut siinä vaiheessa kun Ridke ja Rooke menivät naimisiin neljännen kerran tai silloin, kun Eerik alkoi seukkaamaan poikansa, joka ei ollutkaan hänen poikansa lapsen kummin kaiman kanssa. Nyt jotkut älykkäät ihmiset ovat typistäneet koko Kauniiden ja Rohkeiden parisuhdedraamat kätevään, alle seitsemän minuutin pituiseen videoon. Jee, ehkä tästä sotkusta saisi viimein jonkin selkeän käsityksen... tai sitten ei.

10.11.2010

Trailer trash - Jane Eyre

Mia Wasikowska (Liisa Ihmemaassa, The Kids Are Allright) näyttelee Jane Eyren nimiroolin Charlotte Brontën romaaniin perustuvassa elokuvassa. Jane palkataan kotiopettajattareksi Thornfield Hallin talouteen jossa hän kohtaa talon isännän, Edward Rochesterin (Oih! Michael Fassbender - Kunniattomat Paskiaiset). Parin tunteet alkavat lämmetä vaikka yhteinen tulevaisuus tuntuu luokkaerojen vuoksi olevan mahdoton ajatus. Kun Janelle paljastuu Edwardin kauhea salaisuus, romahtavat pilvilinnat lopullisesti.


Odotusarvo:
Ensi-ilta: vuonna 2011

9.11.2010

Conanin paluu

Ikävää, ettei Conanin uutta sarjaa olla ainakaan näillä tiedoin hankittu Suomeen. Tässä /Films -sivustolta löytynyt videoklippi, jossa on linkki yös muihin shown kohokohtiin.

8.11.2010

Spot the fake smile

BBC on julkaissut sivuillaan testin, jossa voit selvittää omat kykysi lukea ihmisten aitoja hymyjä. Testin on luonut Kalifornialainen psykologian professori Paul Ekman, joka on ollut myös inspiraationa Paljastavat valheet -sarjan Cal Lightmanille (Tim Roth). Itse sain tulokseksi 18/20.

Don't you dare to lie to me!

Podcast pick - Scott Mills Daily


Scott Mills on BBC 1 -radiokanavan juontaja, jonka arki-iltojen ohjelmasta koostettu podcast on yksi työmatkojeni ilo. Scott ja hänen juontajaparinsa Becky viihdyttävät kuulijoitaan mm. Oh! What's Occurring -tietokilpailulla, Innuendo Bingolla ja Coxipedialla, jossa juontaja Sarah Coxin tulee kertoa minuutissa kaikki tietonsa jostakin radiokuulijoiden valitsemasta aiheesta. Kevyttä viihdettä, joka tuo hymyn huulille raahautuessani aamupimeydessä työpaikalleni.

Linkki iTunes -sivulle
Linkki Scott Mills Daily -sivulle


Musical Moment - My Fair Lady

Sivustakatsojan Mamma Mia -kirjoituksesta sain innoituksen kirjoittaa yhdestä lempimusikaalistani, My Fair Ladysta.


Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) on rääväsuinen kukkaistyttö, joka murhaa Shakespearen kieltä, vain avatessaan suunsa. Tätä mieltä on kielitieteilijä professori Henry Higgins (Rex Harrison), joka lyö vetoa ystävänsä eversti Pickeringin (Wilfrid Hyde-White) kanssa, että kykenee koulimaan Elizan puhekielen ja tavat sellaisiksi, että pystyisi uskottelemaan ylemmälle väestöluokalle Elizan olevan yksi heistä.


Pitkän uurastuksen jälkeen Eliza ja Higgins onnistuvat lähes mahdottomassa tehtävässään, mutta suuren koitoksen jälkeen, kun Higgins ottaa kaiken kunnian Elizan muodonmuutoksesta, Eliza saa tarpeekseen ja jättää Higginsin uhaten naida nuoren aristokraatti Freddyn (Jeremy Brett), joka on rakastunut Elizaan. Higgins tajuaa vasta Elizan lähdettyä kuinka paljon kaipaakaan tätä (I've grown a custom to her face). Elokuvan loppukohtaus on yksi elokuvahistorian ihanimmista, mutta myös raivostuttavimmista. "Where are my damn slippers!".


Day 26 - a song that you can play on an instrument

Kitara ja pianotuntini olivat hukkaan heitettyä aikaa ja taisin aikoinaan oppia vain muutaman kappaleen noilla instrumenteilla. Tässä yksi, jonka opin soittamaan kitaralla. Jään paistattelemaan ihailunne hehkussa.

7.11.2010

Day 25 - a song that makes you laugh

Tää on niin väärin, mutta tää kappale saa mut nauramaan... ja on aika tarttuva kertosäkeistö 8)!

Northern Exposure (Villi Pohjola)

Amerikkalainen 90-luvun draamakomediasarja Villi Pohjola sekoitti suloisesti komediallisia elementtejä, draamaa ja mystisyyttä. Sarja sijoittuu Cicely nimiseen Alaskalaiseen pikkukaupunkiin johon katsojat tutustuvat nuoren, juuri valmistuneen lääkärin, Joel Fleischmanin kautta (Rob Morrow). Henkeen ja vereen New Yorkilainen mies tajuaa kauhukseen joutuvansa "suorittamaan" lääkärintointaan Cicelyn-tuppukylässä neljä vuotta opintovelkansa vastineeksi. Joelilla on todellisia vaikeuksia sopeutua pikkukaupunkiin, mutta vähitellen Cicelyn taika alkaa tehota myös häneen.

Northern Exposure, oh how do I love thee, let me count the ways...

Sarjan katsominen synnytti aina lämpimän tunteen sydänalaani sillä NX on todellinen feel-good sarja. Jokainen jakso kertoi oman tarinansa ja aina jakson lopussa minulla oli kasvoillani typerän onnellinen ilme. Tämä tuntuu myös olevan yleinen oire kaikkien NX fanien keskuudessa.

Parasta antia ovat sarjan hahmot ja suosikikseni nousee yllättäen Maurice Minnifield (Barry Corbin), ex astronautti ja nykyinen miljonääri, jolla on suuria suunnitelmia Cicelyn pikkukylälle. Maurice on joskus ahdasmielinen ja pikkumainen, mutta loppujen lopuksi tällä megalomaanilla on suuri sydän, eikä hänestä voi olla pitämättä.

Mauricen omistamalla radioasemalla työskentelee Chris Stevens (John Corbett), entinen linnakundi, nykyinen elämäntapafilosofi ja taiteilija joka on täysin vastustamaton jokaiselle vastaantulevalle naiselle. Toimii myös tarvittaessa kylän pappina, tilattuaan toimiluvan Rolling Stones lehden kautta.



Ed Chigliak (Darren E. Burrows) on paikalliseen intiaaniheimoon kuuluva teini-ikäinen, joka rakastaa elokuvia ja käy kirjeenvaihtoa mm. Woody Allenin ja Scorsesen kanssa. Myöhemmin sarjassa hän aloittaa shamaaniopinnot.

Maggie O'Connel (Janine Turner) on lentäjä ja itsenäinen, äkkipikainen luonne. Maggien poikaystävillä on ikävä tapa heittää henkensä mitä epätavallisimmissa olosuhteissa, kuten osumalla maahan syöksyvän satelliitin tielle.


Shelly Tambo (Cynthia Geary) ja Holling Vincoeur (John Cullum) pyörittävät paikallista baaria. Holling ja Maurice olivat aikoinaan parhaat ystävät, kunnes Maurice toi mukanaan matkaltaan Shellyn. Ensi silmäyksellä Shelly ja Holling rakastuivat ja tämä tapaus tuhosi miesten ystävyyden. Shellyn, vasta parikymppisen tytön ja Hollingin ikäero on 44 vuotta!

Marilyn Whirlwind (Elaine Miles) on paikalliseen intiaaniheimoon kuuluva nuori, arvoituksellinen nainen joka palkkaa itsensä Joelin vastaanottoapulaiseksi lääkärinvastaanotolle. Marilynin stoalainen rauhallisuus on sopiva tasapaino Joelin hermostuneelle energialle.

Ihana sarja, josta löytyy ainakin tällä hetkellä ensimmäinen kausi (vain 8 jaksoa!) DVD:nä ja suomiteksteillä. Tätä olen odottanut vuosia!


Tässä kohtaus yhdestä lempijaksoistani. Chris, kaupungin radioääni on menettänyt äänensä kohdattuaan kauniin naisen. Koko kaupunki on hädissään miehen tilasta ja Ed antaa Chrisille vinkin, että rakastelemalla kaupungin kauneimman naisen kanssa hän saattaisi saada äänensä takaisin. Chris pyytääkin epätoivoissaan apua Maggielta ja koko kaupunki saapuu paikalle todistamaan Chrisin ihmeparantumista.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews