16.7.2010

L.O.M.A.

Oman loman alkamisen kunniaksi lista pitämistäni loma-aiheisista elokuvista.

Kaupunkicowboyt (City Slickers) on Kun Harry tapasi Sallyn lisäksi niitä harvoja Billy Crystalin elokuvarooleja jotka ovat jääneet mieleeni. Masentunut, keski-iän kriisiä poteva Mitch (Crystal) on jälleen täyttänyt vuosia. Hänen vaimonsa mukaan Mitch on kadottanut hymynsä ja kun miehen ystävät antavat hänelle lahjaksi kahden viikon karjanajoreissun, Mitchin vaimon kehottaa häntä lähtemään ja löytämään hymynsä. Ranchilla miehet kohtaavat Curlyn (Jack Palance), vanhan parkkiintuneen Cowboyn, joka yrittää opettaa kaupunkilaispehmoille karjanajon saloja. Matkalta ystävykset löytävät itsekunnioitusta, itseluottamusta ja Mitch löytää hymynsä ... ja adoptiovasikan.

Ranskalainen suudelma (French kiss) on Meg Ryanin ja Kevin Klinen tähdittämä romanttinen komedia, jossa Kate (Ryan) matkustaa Ranskaan etsimaan ex-sulhastaan joka dumppasi Katen puhelimitse kesken työmatkansa. Kate on päättänyt löytää exänsä ja vakuuttaa miehen siitä että hän rakastaa yhä Katea. Luc (Kline) on ranskalainen pikkuhuijari, joka salakuljettaa amerikasta viiniköynnöksen taimenta, unelmanaan perustaa viinitarha. Saadakseen köynnöksen läpi tullin, Luc sujauttaa kasvin Katen reppuun mutta sen takaisin saaminen onkin vaikeampi juttu. Luc lyöttäytyy Katen seuraan tämän metsästäessä sulhoaan ympäri Ranskaa ja vähitellen parin välillä alkaa kipinöidä eikä kumpikaan ole varma mitä loppujen lopuksi haluavat.

Kuuma tanssi (Dirty dancing) on lähes jokaisen, ainakin yli 25 vuotiaan naisen suosikkilistalla (IIHOOKUU!). Frances 'Baby' (Jennifer Grey) matkaa perheineen lomaviettoon Kellerman lomakylään jossa ohjelmassa on tuntikausia mieltä tylsyttäviä aktiviteetteja. Baby löytää Kellermanien asiallisen (tylsän) kulissin takaa Johnnyn (Patrick Swayze) Hot-hot-hotin tanssinopettajan, joka ei todellakaan ole sopivaa seuraa kunniallisen perheen nuorimmaiselle. Jos et ole jo tätä nähnyt... mikä sinua oikein vaivaa?!?

Loma Roomassa (Roman holiday). Ah Audrey Hepburn! Hän näyttelee elokuvassa nimeltä mainitsemattoman maan kruununperillistä Annea, joka saapuu Roomaan edustustusmatkalle. Asemansa vuoksi hänen rajoitettu elämänsä käy viimein kestämättömäksi ja Ann pakenee asunnostaan kaupungille. Koska hän on aiemmin saanut rauhoittavan lääkityksen, Ann hoipertelee kaupungilla lääkehuuruisena päätyen lopulta Gregory Peckin esittämän amerikkalaisen lehtimiehen asuntoon nukkumaan.

Joe (Peck) tunnistaa prinsessan ja päättää hyötyä tilanteesta. Hän houkuttelee Annen viettämään päivää Roomassa aikeenan tehdä lehtijutun prinsessan karkumatkasta. Päivän aikana parin tunteet syvenevät vaikka molemmat tietävät, ettei heillä voi olla yhteistä tulevaisuutta. Surullisen kaunis loppu aiheuttaa edelleen vesiputouksen.

Vanhemmat vaihtoon (Parent Trap) on aikaa ennen Linday Lohanin sekoiluja ja linnatuomioita. Tämä hupsun hauska perhe-elokuvahan kertoo identtisistä kaksosista (Lohan&Lohan), joista toinen asuu Englannissa äitinsä (Natasha Richardson) ja toinen Yhdyvalloissa isänsä (Dennis Quaid) kanssa. Kumpikaan ei ole tietoinen toisistaan ja kun he kohtaavat yllättäen kesäleirillä ja tajuavat olevansa sisaruksia päättävät he vaihtaa paikkoja jolloin he pääsevät tutustumaan toiseen vanhempaansa. Tietysti tarkoituksena on myös saattaa yhteen molemmat vanhemmat, joilla on selvästi vielä tunteita toisiaan kohtaan.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews