12.7.2010

Viisi... syytä käydä elokuvissa

1. The big picture
Uppoudun elokuvaan aivan eri tavoin katsoessani sen teatterissa kuin kotona televisiosta. Valkokangas tekee tarinasta elämää suuremman, eikä kokemus ole sama kun katsot elokuvaa pieneltä ruudulta... niin, kaikilla ei ole kotiteatteria ja videotykkiä.
leffa_pieni

2. Is it worth it?
Kun näen sen vaivan että matkaan elokuvateatteriin ja maksan (järjettömän kalliin) lipun, keskityn ihan varmasti elokuvaan koko sen hinnan ja vaivan edestä. Silmiin ei eksy tiskaamista odottavat astiat tai imurikuritusta kaipaavat villakoirat.
3. We break for no one!
Elokuvissa ei ole mahdollista pistää filmiä pauselle mennäksesi pitämään vessa- tai röökitaukoa... sehän olisi erittäin kiusallista muiden katsojien kannalta. Tällöin elokuva on kokonaisuus eikä liuta katkonaisia pätkiä.
elokuva-pause
4. Come together, right now
Elokuvaan eläytyy syvemmin kun kokemuksen jakaa muiden katsojien kanssa. Huomaan esimerkiksi nauravani tai itkeväni herkemmin elokuvaa katsoessa kun sen tekee ison ihmisjoukon kanssa. Joukkopsykoosi?
5. When do we want it? Now!
Tietyt elokuvat haluan nähdä mahdollisimman pian ja niiden siirtyminen DVD:lle on liian pitkä aika odotettavaksi. "Kolme kuukautta?! Ei tule mitään!". Muistatteko vielä kun elokuvien VHS julkaisu saattoi kestää pitkälle toista vuotta?!
Ei niin ettei olisi monta, monta, monta seikkaa jotka puhuvat elokuvissa käyntiä vastaan, mutta jos elokuva on tarpeeksi odotettu, yllä olevat syyt saavat minut unohtamaan ne. Ehkä sitten kun olen rikas ja kuuluisa rakennan itselleni oman elokuvateatterini. Sitä odotellessa...

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews