12.7.2010

Viisi... syytä olla käymättä elokuvissa

1. The insanity!
Puhelimeen kälättävät teinit, selkänojaan potkiskelijat, eväskarkki/sipsipussien rapistelijat.... Miksi maksaisin kalliista elokuvalipusta jos altistun kaikelle tälle. Harvassa ovat olleet ne elokuvakäynnit kun en ole kärsinyt näistä vitsauksista. Ainoa kerta taisi olla silloin, kun kävin katsomassa Luc Bessonin Fift Elementin ja olin ainoa katsoja.
2. Do I look like a bloody millionaire?
Varsinkin perjantaisin ja viikonloppuisin, eli perinteisinä elokuvakäyntipäivinä, saa lipuista pulittaa hintoja jotka sekoittavat totaalisesti oman päiväbudjetin. Ja jos kyseessä on turhake 3D -näytös, voin itkeä summan päälle vielä muutaman euron lisuketta.
3. When you gotta go, you gotta go
Kun vierustoverisi on ryystänyt litran virvoitusjuomatynnyrinsä ja trailerit ovat päättymässä onkin hänen aika poistua hotelli helpotukseen. Siinä sitten seuraat elokuvan sijaan silmien edessä seilaavaa takamusta (huom! oikea tapa ohittaa penkillä istuja on naamakkain, ei takamus-naamakkain).
4. Hey, I'm watching here!
Koska olen tullut katsomaan elokuvan ihan teatteriin asti, katsoisin se mieluusti ilman takana istuvaa kommentaattoria. Tulen vallan mainiosti toimeen ilman että joku selostaa elokuvan tapahtumia, näyttelijöiden biografioita tai bongailee selkeitä tuotesijoitteluita kavereilleen ja samalla meille muille katsojille. Ihan viimeinen pisara on se kun kesken elokuvan aletaan ruotimaan omia yhden illan juttuja muiden katsojien riemuksi.

5. Put... the phone.. away!
Kännykät on mielestäni tarpeellista pitää joko äänettömällä tai sulkea ne kokonaan häissä, hautajaisissa ja elokuvateattereissa. No ei olla ihan kohtuuttomia. Kyllä ne kännykät saa pitää auki elokuvateatterin aulassa, karkkikaupassa ja vessassa. Suljethan sen kuitenkin ennen elokuvan alkua. Kun katsojan puhelin soi kesken näytöksen olisi järkevää sulkea puhelin saman tien. Järkevää ei ole VASTATA PUHELIMEEN ja ilmoittaa normaaliäänellä, että ei voi puhua nyt kun ollaan elokuvissa.

Vaikka rakastan elokuvissa käyntiä joskus sitä miettii että eikö pääsisi helpommalla hakiessa vuokraamosta muutama kuukausi aiemmin elokuvateattereissa pyörineen elokuvan ja kaivautumalla sohvan nurkkaan. Tarjoilut ovat lähes ilmaisia ja voit olla (lähes) varma ettei eteesi istuudu koripallopelaaja.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews